Snabbvisit på Överjärva Gård

Överjärva Gård

I dag var vi på snabbvisit på Överjärva Gård i Solna. Vi hade stämt träff med min syster och hennes nya pojkvän för en fika på kafé Hästskostallet. Jag hade gärna velat låta Lilla A få prova på ponnyridningen på gården innan vi fikade, men tyvärr kom vi iväg för sent på dagen. Men kaféet var mysigt. På kaféet serveras smörgåsar, soppor, pajer och bakverk. Jag rekommenderar den goda räksmörgåsen på grovt bröd med gott om räkor. Kaffet kunde dock ha varit godare.

Överjärva Gård byggdes under 1800-talet och ligger i vackra omgivningar på Järvafältet norr om Stockholm. Förutom kaféet finns även ett statarmuseum, ett friluftsmuseum med höns, hästar och får samt gårdsbutiker med försäljning av bland annat antikviteter och hantverk. Norr om gården finns ett bygravfält från yngre järnåldern och det finns flera mysiga strövområden och cykelstråk. På gården hålls även olika evenemang såsom Pluppdagen, loppis, Midsommarfirande och naturbingo.

Vägbeskrivning. Kör E4 till Järva krog, ta avfarten mot E18 och Oslo och därefter höger in på Vallgatan. Följ den slingriga vägen förbi Nya Ulriksdals bostadsområde och sväng sedan höger in på Överjärva gårds väg vid Ulriksdals station. Följ vägen förbi Ulriksdals golfbana tills du ser Överjärva gårds röda byggnader. Man kan även ta pendeltåg eller buss 509 eller 540 till Ulriksdals station. Därifrån är det ca 10 minuters promenad.

Läs mer på Överjärva Gårds hemsida.

Annonser
Det här inlägget postades i Resor och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Vad tycker du om inlägget? Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s