Yasuragi

20120909-225130.jpgFörra året när jag fyllde 30 år fick jag en halvdag med massage på spaanläggningen Yasuragi på Hasseludden utanför Stockholm i födelsedagspresent av min syster. Men eftersom både jag och syrran har ganska fullspäckade scheman blev dagen först av för ett par veckor sedan.

Jag har varit på en del spa tidigare, men inget har faktiskt varit lika bra som Yauragi. Orsaken är enkel, de har verkligen försökt att upprätthålla den avslappnade och lugna atmosfären som man behöver för att kunna komma ner i varv och verkligen slappna av. På de flesta andra spa har man misslyckats med detta där högljudda röster och skratt är vanligare än lugn och ro, men på Yasuragi uppmanade man till tystnad. Där fanns till och med särskilda tvagningsrum där man inte fick lov att prata alls. Man fick även en Yukata (japansk badrock) som sitter så tajt att man måste ta små steg och därmed sänker tempot. När man kom dit fick man även en badritualsintroduktion för att lära sig hur man gör när man tvättar sig enligt gammal japansk tradition. En ganska rolig och annorlunda detalj som gör att känslan på Yasuragi skiljer sig från mängden.

Inne på själva badet fanns en stor simbassäng, flera varma bassänger med 38-gradigt vatten, vilstolar och ett litet fik som serverade färsk frukt och te till besökarna. I halvdagspaketet, som vi valde, ingår lunch eller middag (3-rätters) och det var i restaurangen som det enda egentliga problemet infann sig. Eftersom alla äter ungefär samtidigt så tog maten en evinnerlig tid. Vi väntade säkert i över 30 minuter mellan varje rätt och lika lång tid innan vi fick notan, så trots att vi fick bord 18.30 var vi först klara med maten vid 21.30 vilket gjorde att vi inte hann bada en sista gång innan det stängde och dessutom var rejält hungriga innan maten kom.

Men överlag var det en väldigt trevlig och mysig systerdag på Yasuragi och jag rekommenderar varmt att testa. Men var inte allt för hungriga när ni kommer till restaurangen.

Annonser
Det här inlägget postades i Hälsa och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Vad tycker du om inlägget? Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s