Stekt fetaost med chili

20120909-184737.jpg

Häromveckan såg jag ett matlagningsprogram på teve då programledaren lagade en rätt som både jag och maken blev jättesugna på att testa. Så nu i veckan testade vi vår egen version på rätten som blev riktigt god och man blev mycket mättare än jag hade räknat med.

Ingredienser – 2 personer
2 paket fetaost
En kruka färsk koriander
1 hel chili
Vitlök
Sesamfrön
Salladslök
En klick smör
Olivolja
Salt och peppar

Gör såhär:
Stek hackad chili (utan frön om du vill ha rätten lite mildare) och salladslök i en klick smör och olivolja på låg värme tills de har mjuknat något. Låt dem inte brännas. Pressa i vitlök efter tycke och smak och blanda. Lägg därefter upp blandningen i en skål. Höj därefter värmen och stek fetaosten hel tills den börjat smälta i kanterna. Lägg upp på en tallrik, häll på chiliblandningen och strö därefter över sesamfrön och grovhackade korianderblad. Salta och peppra.

Det här inlägget postades i Mat och recept och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Vad tycker du om inlägget? Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s