Fredagsmys: Bulgursallad

Bulgursallad med bacon och salsiccia

Ikväll åt vi en riktig klassiker hemma hos oss – Bulgursallad. Innehållet i sallad kan variera, men basen är alltid den samma och alla i familjen älskar den. Så här kommer receptet till 4 personer:
Ingredienser
3 dl klassisk bulgur
2 pkt bacon
1/2 pkt salsiccia (eller liknande kryddig korv)
1 påse blandsallad
2 charlottenlök
2 salladslök (eller en liten rödlök)
1 röd paprika
1/2 pkt körsbärstomater
en klick smör
Olivolja
Äppelcidervinäger
Citron
Vitlök
Salt och peppar
Kryddor (ta vad du gillar i dressingen, eller vad du har hemma. Idag hade vi färsk koriander och chili hemma som fick följa med ner)20120825-202203.jpg

Gör såhär:
Stek salsiccian i centimeterstora bitar. Lägg åt sidan och stek sedan bacon medan du kokar bulgurn enligt instruktionen på paketet. Skär grönsakerna och lägg upp på serveringsfat, men lämna finhackad charlottenlök i separat skål. När du tycker att baconbitarna börjar bli klara, släng i charlottenlöken tills den mjuknar. Häll den färdiga bulgurn i stekpannan och rör om. Blanda sedan olivolja, äppelcidervinäger, pressad citron, citronzest, vitlök, salt, peppar och lite kryddor i en skål och häll sedan lite över bulgurblandningen. Häll sedan bulgurn över salladen och servera med resten av dressingen samt ett kylt glas rosé.

Trevlig fredag!

Det här inlägget postades i Mat och recept och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Vad tycker du om inlägget? Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s