En lyxig räksallad

Igår firade jag och Johan lite olika roliga happenings i vårt liv med champagne och en god räksallad. Jag älskar skaldjur, men har på senare år blivit allergisk mot dem. Så därför undviker jag dem oftast (framför allt kräftor och skaldjursfond) men ibland kan jag inte låta bli en ordentlig räkfrossa trots det ondskefulla resultatet som följd. Men det är det värt ibland. Så när det skulle firas med champagne, kunde man lika gärna slå på stort och äta ett stort lass räkor i form av en fantastisk räksallad.

Ingredienser
400 gram handskalade räkor
1 röd paprika
1 halv rödlök
1 kruka grönsallad
3 hårdkokta ägg
2 avokado
1 citron
Salt och peppar
Fet yoghurt
Majonnäs
Vitlök
Caynennepeppar

Gör såhär
Koka 3 ägg i ca 8 minuter (lägg i äggen först när vattnet kokar). Skölj och hacka grönsakerna och strimla avokadon. Skär äggen i tunna skivor eller båtar.

Till dressingen river du lite citronzest tillsammans med en vitlöksklyfta. Pressa därefter i lite citronsaft. Blanda 3 delar fet yoghurt till ca 1 del majonnäs och krydda med svartpeppar och cayennepeppar. Vi hade även i en klick puré gjord på soltorkade tomater, men det behöver man inte ha.

Lägg upp grönsaker, räkor och äggskivor snyggt på en tallrik, häll över dressingen och sedan lite citronsaft ovanpå. Servera gärna med en liten citronklyfta och ett bubbligt glas mousserande vin. Mums!

Det här inlägget postades i Mat och recept och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Vad tycker du om inlägget? Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s