Fiskomania!

I tisdags åkte jag och Lilla A till Aquaria med min kompis T och hennes dotter S. Aquaria är, som det låter ett vattenmuseum med fiskar, sjöhästar, hajar och andra havsdjur. I början av museet går man upp för en trappa och in i Amazonas regnskog. Där regnar och åskar det. S tyckte det var läskigt när det åskade och ingen av barnen uppskattade denna del av museet, vilket jag tror passar bättre till lite större barn som förstår vad det är. Däremot gillade de alla jättefiskar som simmade under dem. I museet finns även en laxtrappa som kopplar ihop museet med Östersjön. Bästa delen av museet var dock det rum där det fanns ett jättestort akvarium med hammarhajar, babyrockor och färgglada fiskar. Båda barnen blev som förhäxade. De fastnade framför glaset, glodde, pekade, skrattade och hade fantastiskt roligt. Hade vi inte blivit hungriga hade de säkert suttit kvar där ännu längre. Min dotter som är ganska aktiv och väldigt otålig brukar aldrig sitta still så länge som hon gjorde på Aquaria. En riktig succé för en babyförälder med andra ord.

Praktiska fakta
Aquaria ligger mellan Gröna Lund och Vasamuseet på Djurgården. Det finns ett fåtal parkeringsplatser utanför, men bäst tar man sig med spårvagn eller buss 44 dit. Det är tyvärr inte tillåtet att ta med sig barnvagn i museet, men det finns bärsele att låna eller så kan man ta med sin egen. Tänk på att det på flera ställen är fuktigt på golvet, så det kan vara bra att ha skor och täckbyxor eller andra vattenavvisande byxor på barnen. Rullstol går bra att ta med sig in, men det finns delar av museet som inte är tillgängliga på grund av trappor och smala stigar. Toaletter och kafé ligger längst in i museet, så ta med eventuell babymat, blöjor och annat så du slipper gå tillbaka och hämta.
Museet har öppet tisdag till söndag 10.00 – 16.30 och entrén kostar 90 kr för vuxna, 50 kr för barn 6-15 år och 25 kr för barn 3-5 år. Längst in i museet finns ett kafé med utsikt över Stockholm som serverar mackor, sallader, kakor, kaffe med mera. Det finns även barnstolar och mikro samt skötbord och toaletter i anslutning till kaféet.

Hemsida: www.aquaria.se

Annonser
Det här inlägget postades i Resor och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fiskomania!

  1. titti eiman skriver:

    Fiskomania big time haha

Vad tycker du om inlägget? Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s