Gör ditt eget grillpaket

I helgen åkte jag och familjen till Jönköping på snabbvisit för att Johan skulle på återföreningsfest med grundskoleklassen. På söndagen innan vi åkte hem tog vi en tur till Dumme Mosse, ett friluftsområde på en mosse utanför Jönköping. Istället för att ta med det vanliga korv med bröd eller mackor valde vi att tillverka våra egna grillpaket med lax. Resultatet blev mer än lyckat och rekommenderas.

Ingredienser
Laxfilé
Kokt potatis
Hackad bladpersilja
Hackad gräslök
Gul lök
Smör
Hackad chilifrukt
Paprika
Sockerärtor
Salt och peppar

Man kan i princip ha i vad man vill i paketen och givetvis går det att göra dem GI/LCHF genom att byta ut potatisen mot fler grönsaker. Tänk på att skära grönsakerna i stora bitar så de inte blir överkokta.

Gör såhär
Skölj och dela grönsakerna och kryddorna. Riv av en lagom stor bit ugnsfolie och placera sedan önskad mängd ingredienser mitt på foliepappret. Tänk på att inte göra laxbiten för liten, då den blir klar tidigare än de andra ingredienserna. Krydda med persilja, gräslök, chili, salt och peppar och släng på en stor klick smör på potatisen. Stäng sedan foliet runt maten genom att vika sidorna på foliet uppåt/inåt, så att ingen kan rinna ut under grillningen. Väl på plats, se till att få en fin glöd på elden och lägg sedan paketet mitt på glöden. Vänd ej på paketet då all den goda smaken kan rinna ut. Kontrollera att fisken är klar genom att plocka av paketet från glöden, försiktigt öppna foliet och dela lite på fisken. Klart! Enkelt och supergott!

Läs mer imorgon då jag berättar om vårt besök på Dumme Mosse.

Annonser
Det här inlägget postades i Mat och recept och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Vad tycker du om inlägget? Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s