Favorithobby

Min brorsdotter älskar Harry Potter, min man kan inte få nog av maskiner (framför allt bilar) och orangea saker (skyller det på att hans pappa jobbade på Husqvarna), äldsta bonusdottern E är tokig i allt från Japan, bonussonen Stora A älskar tevespel och läbbiga kryp, min morbror vill ha allt som handlar om spårvagnar och the Beatles och min bror samlar gärna på teknikprylar. Ja, många människor har en favorithobby som de ägnar stora delar av sitt liv åt att förfina och bli specialister på. Jag har hela mitt liv varit avundsjuk på de människorna. Jag har under delar av min uppväxt försökt mig på att få en favorithobby. Jag har testat fotboll, biljettsamling, piano, tennis, simhopp, dans (som jag iofs gillar väldigt mycket, men inte är så bra på), teater, ackordeon (en sorts dragspel) och simning. Men ingenting har fallit kräsna Towe på läppen till min stora förtret. Är det fel på mig tänkte jag när jag var barn. Alla har ju hobbies. Eller?

Men så träffade jag Johan, som hade stuga i Ramundberget och jag fick prova på skidåkning. BOING! Vilken grej. Jag hade testat på det en gång förut, i åttan på en klassresa till Idre, men hade inte haft råd med skidlärare och det hade varit plusgrader så snön var hårdpackad is så det hade väl gått sådär. Orsaken till att jag aldrig testat skidåkning förut var en blandning mellan att jag växte upp i snötomma Skåne och att min mamma starkt ogillade snö och is.

Den här gången, våren 2008, hade jag inte heller skidlärare, men med Johans hjälp lärde jag mig snabbt grunderna. Efter det har vi försökt åka till Ramundberget så ofta vi kan. Skidåkning är det bästa som finns! Kanske har alla en favorithobby ändå. Man ska bara hitta den….

Annonser
Det här inlägget postades i Personligt, Sport och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Vad tycker du om inlägget? Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s