Gnocci med salsiccia och basilika

En av våra favoriträtter hemma just nu är en pastarätt. Detta går självklart mot min mans principer att äta mindre kolhydrater, men ibland måste man synda och det här är receptet man ska synda med.

Ingredienser – 4 personer
400 gram gnocci
Ett paket salsicciakorvar (ca 250 g)
Ett paket bacon
En kruka färsk basilika
ca 1-2 dl grädde
ca 2 dl riven parmesan
4 äggulor
Ett paket körsbärstomater
Grovmalen svartpeppar

Gör såhär:
Koka pastan med en nypa salt. Strimla bacon och skär salsiccian i tunna skivor. Riv parmesanen och dela körsbärstomaterna. Stek salsiccia och därefter baconstrimlorna tills de är knapriga och lägg åt sidan. Fräs tomaterna hastigt på hög värme i fettet tills de blir varma. Stäng av plattan och häll i pastan. Rör i grädde och äggulor. Tänk på att röra hela tiden så att äggulorna inte koagulerar direkt utan bildar en krämig sås. Släng därefter i parmesan, grovhackad basilika, grovmalen peppar, bacon och salsiccia och rör om. Lägg upp i tallrikar och dekorera med ytterligare lite parmesan, grovmalen peppar och en basilikakvist. Serveras med fördel med ett kraftigt rött vin. Enjoy!

Det här inlägget postades i Mat och recept och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Vad tycker du om inlägget? Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s