Asiatisk sallad med laxbitar

Detta är en fräsch sallad som min man laborerat sig fram till. En perfekt rätt för ljumma sommarkvällar och för alla GI- och LCHF-älskare där ute.

Ingredienser – 2 personer
ca 500 gram laxfilé
1 kruka sallad (eller ett salladshuvud)
En påse machésallad
1 stora röd paprikor
2-3 salladslök
1 kruka färsk koriander
2 citrongräs
1-2 vitlöksklyftor
ca 5 msk olivolja
ca 3 msk vitvinsvinäger
Zest och saft från 1-2 lime
Ingefära (så det blir ca 1-2 msk riven)
1-2 färska chilifrukt (efter smak)
2 tsk sesamolja
En klick smör
Sesamfrön

Gör såhär:
Skölj och strimla sallad, paprika och salladslök. Finhacka chili och stjälkarna från koriandern. Riv vitlök, citrongräs, limezest och ingefära. Häll i alla kryddor i en skål och blanda med olivolja, limesaft, vinäger och sesamolja.

Skär laxen i ca 2×2 cm fyrkantiga kuber och stek dem på hög värme i en stekpanna med smör. Se till att inte steka laxen för hårt, den får gärna ha en fin stekyta men ska vara rosa inuti (gör kuberna mindre om du vill att laxen ska vara mindre rosa inuti men behålla en stekyta). Häll över en del av dressingen på laxbitarna och strö sedan över sesamfrön. Man kan även krydda fisken med lite chiliflarn, salt och peppar.

Lägg upp grönsaker och laxbitar på tallrikar och strö sedan korianderblad och resterande dressing över salladen. Servera med ett glas kylt rosé eller en god öl. Klart!

Det här inlägget postades i Hälsa, Mat och recept och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Vad tycker du om inlägget? Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s