Från San Fran till Vegas – en bröllopsresa, del 3

I ett tafatt försök att återberätta the trip of our life kommer här del tre av min och Johans bröllopsresa till USA i oktober 2010. I första delen av bröllopsresan befann vi oss i San Francisco och i andra delen fick ni följa med oss på vår första etapp längs highway 1. I vår tredje del fortsätter vi söderut mot Los Angeles.

Dag 5: Mot Los Angeles
Efter en natt på freaky Madonna Inn fortsatte vi söderut mot Los Angeles. På vägen hade vi tänkt besöka den lilla staden Solvang som grundades av några danska lärare i början av 1900-talet. Staden marknadsför sig som genuint dansk med danska bagerier, restauranger och en kopia av den lilla sjöjungfrun.

Tyvärr blev besöket i Solvang mycket kort då vi efter att ha parkerat och låst bilen för en promenad i solen, plötsligt upptäckte att min handväska låg kvar på bagelstället där vi ätit frukost i San Luis Obispo. Så det var bara att återvända till San Luis Obispo (städerna ligger drygt 100 km ifrån varandra) och hämta min väska, köra söderut igen utan att passera gå (dvs. Solvang) för att hinna fram till hotellet Los Angeles lagom till kvällningen. I LA checkade in på hotellet, tog ett dopp i hotellpoolen, åt middag och gick och lade oss. So much for the Danish experience… En eloge ska ges till de urgulliga tjejerna på House of Bagels i San Luis Obispo som gjorde allt för att försöka få tag i oss när de insåg att jag glömt min väska. När vi sedan kom och hämtade väskan bjöd de oss på chokladkakor som plåster på såren. Det kallar jag service!

Dag 6: Att göra LA
Vår sjätte dag i USA blev en dag fylld med sightseeing i Los Angeles. Vi började med att åka till coola Getty Center. Ett museum som inte bara är känt för sitt innehåll (konst) utan även för sin extraordinära arkitektur, utsikt över LA och sitt framstående forskningscenter.

Museet började byggas i början av 80-talet av arkitekten Richard Meier och öppnade för allmänheten 1997. Stenarna på väggarna är italiensk marmor och tog tre år för tre fraktbåtar att föra över till USA. Jag och Johan tog en 45 minuters guidad visning om arkitekturen och det var värt varje minut. Superspännande! Såväl museet som de guidade turerna är gratis, men det kostar 15 dollar att parkera. Dock finns det möjlighet att ta kollektivtrafik till centret om man inte har tillgång till bil.

Efter Getty Center begav vi oss till Hollywood för att få en skymt av Hollywoodskylten. Bästa stället att se skylten är från shoppingcentret Hollywood & Highland. Vårt besök i Hollywood blev dock ganska kort. När vi fotat skylten och tagit en kaffe på Starbucks hade vi redan tröttnat på överreklamerade Hollywood och åkte istället till mysiga Santa Monica Beach för att ta en promenad längs stranden och piren.

När solen började gå ner åkte vi till alternativa och knäppa Venice Beach för att se den vackra solnedgången. Venice Beach som ligger intill Santa Monica Beach är känd för sin färgglada strandpromenad, sina alternativa butiker och bohemiska invånare. Om ni vill se solnedgången i Venice, rekommenderar vi dock att att man inte är kvar efter att solen gått ner då barnfamiljerna och poeterna åkt hem till förmån för strandens lite obehagligare typer.

Det var allt för den här gången. I nästa avsnitt av vår fantastiska bröllopsresa i USA får ni följa med oss när vi styr näsorna inåt landet, mot Palm Springs och Phoenix.

Gör vår resa
Vi reste med researrangören Swanson’s som ordnade resa, boende och bilhyra, men givetvis kan man göra resan på egen hand. Här är några nyttiga länkar för er som vill göra samma resa som oss:

House of Bagels, San Luis Obispo
Turistinformation Solvang
Turistinformation Los Angeles
Hotell i Los Angeles: Crown Plaza, Redondo Beach
Getty Center besöksinformation
Hollywood & Highland Center

Klicka på bilderna ovan för att se dem i större format

Annonser
Det här inlägget postades i Resor och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Vad tycker du om inlägget? Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s