Från San Fran till Vegas – en bröllopsresa, del 2

I första delen av vår bröllopsresa fick ni följa oss när vi gjorde San Francisco. Den här gången ska ni få följa med när vi lämnar San Francisco och beger oss söderut längs med highway 1 mot Los Angeles.

Dag 3: Från San Francisco till Monterey
Vi började andra delen av vår resa med att hämta ut vår hyrbil på Alamo i San Francisco. Vi hade dock inte väntat oss en 1 ½ timmes lång kö, otrevlig personal och en trasig GPS. Ingen skugga ska dock falla på Alamo, uthyraren i San Francisco har tydligen otroligt dåligt rykte bland andra i kedjan och när vi hittat ut till Monterey flygplats för att byta ut vår trasiga GPS fick vi mycket bra service. Men ska ni hyra bil i just San Francisco råder vi er att välja en annan biluthyrningsfirma.

Trots förseningen på biluthyrningen blev dagen fantastisk. Vi började med den obligatoriska 49 Mile Scenic Drive som passerar flera av San Franciscos kända turistattraktioner och landmärken. Turens högsta punkt är Twin Peaks, 227 meter över havet med panoramautsikt över staden.

Efter ett stopp för att tanka och köpa medhavd lunch påbörjade vi vår resa ner längs highway 1 och första stoppet på vägen blev Gray Whale Cove State Beach som ligger inklämd mellan höga klippor. Detta var ett av resans absoluta höjdpunkter och det rekommenderas varmt att stanna till här för de som passerar stranden. Eftersom stranden ligger i en liten vik är det relativt vindstilla vilket gör det väldigt varmt på stranden, trots att temperaturen i luften inte var mer än 20 grader. Därför passar det perfekt att stanna, njuta av solen, äta sin lunch och om man vågar, bada i det iskalla havet.

Då vi anlände ganska sent till Monterey och vi fortfarande var ganska jetlaggade samt att hotellet varken låg nära centrum eller var mycket att hylla blir det ingen vidare beskrivning av Monterey. Men för de som ändå vill veta mer om den lilla kuststaden finns en länk till turistinformation nedan.

Dag 4: Från Monterey till San Luis Obispo
Dagen därpå fortsatte vi neråt och längs hela Big Surkusten finns det gott om vackra utsiktsplatser där man kan parkera bilen för att äta medhavd matsäck och fotografera utsikten. Denna sträcka är längre än den mellan San Francisco och Monterey med färre restauranger och tätbefolkade områden. Så ett tips är att passa på att köpa dricka och lite att äta innan ni lämnar Monterey. Vi gjorde inte det och var rejält hungriga när vi väl hittade ett ställe att äta. Stället vi hittade var dock en liten gömd pärla. Mysiga, quirky Sebastian’s historic general store ligger i San Simeon mittemot infarten till Hearst Castle och utöver att vara en liten butik serveras även stora mackor och sallader som vi avnjöt på den lilla altanen som liksom butiken var full med diverse samlingsobjekt från golv till tak. Vi valde att inte besöka Hearst Castle då vi fortfarande hade långt att köra och inträdet var ganska dyrt, men vill du besöka slottet finns länk nedan.

Den följande natten skulle vi bo på knäppa Madonna Inn, ett motell i San Luis Obispo där varje rum på hotellet har en egen unik design och man kan få allt från romantiska honeymoon suites med vattenfallsduschar till rum inredda med stenålders-, vilda västern- eller tivolitema.

Vårt rum hette Anniversary Room och var ett puttinuttit rum inpackat i rosa tyg och hade en dusch med steninredning.  Johans beskrivning av hotellet sammanfattar väl helhetsintycket: ”Jul, påsk, halloween, cykelrea och begravning på samma gång. Sinnesjukt och väldigt roligt.”

Det var allt för den här gången. I del 3 av vår resa fortsätter vi längs highway 1 mot Los Angeles. Följ med då!

Gör vår resa
Vi reste med researrangören Swanson’s som ordnade resa, boende och bilhyra, men givetvis kan man göra resan på egen hand. Här är några nyttiga länkar för er som vill göra samma resa som oss:

Turistinformation – San Francisco
San Francisco 49 Mile Scenic Drive
Gray Whale Cove State Beach
Turistinformation – Monterey
Hotell i Monterey: Best Western Beach Resort
Sebastian’s historic general store, San Simeon
Hearst Castle
Hotell i San Luis Obispo: Madonna Inn

Klicka på bilderna ovan för att se dem i större format

Annonser
Det här inlägget postades i Resor och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Vad tycker du om inlägget? Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s