The Hills are alive…

I juli åkte jag och Johan till Funäsfjällen för att vandra i bergen och beta av ytterligare några Guldturer. Denna gång tog vi två vattenfallsturer. Som tidigare utlovat kommer här en liten återberättelse på hur det gick.

Guldtur 14: Anderssjöåfallet och Hamra
Direkt efter att man parkerat bilen och gått runt hörnet tornar Anderssjöåfallet upp sig framför en och turen börjar med en vandring uppför 120 trappsteg längst med fallet. Därefter fortsätter vandringen upp mot Hamrafjället genom öppet landskap med fantastisk utsikt på vägen upp. Väl uppe på toppen av Hamrafjället som är 1138 möh, har man gått halvvägs av den 9 km långa turen med 350 meters höjdskillnad. På hemvägen kan man välja att ta samma väg tillbaka eller ta Sydbrantstigen genom den lummiga björkskogen, en 2 km längre tur.

Alla våta partier på Guldtur 14 är väl spångade och turen är ganska lättvandrad. Men om man tar turen genom björkskogen rekommenderar vi att man har god kondition och bra balans då stigen går väldigt mycket upp och ner och kan vara hal och stenig på sina ställen.

Tips! På Funäsdalens hemsida står det att turen ska ta ca tre timmar. För oss som inte är vana vandrare tog det närmare 6 timmar.

För mer information om Guldtur 14, klicka här.

Upplev fjällen du också!
För de som vill uppleva Funäsfjällen finns det en bra guide på deras hemsida. De har 30 så kallade guldturer som är markerade med skyltar och du kan även skriva ut en karta och vägbeskrivning på både svenska, engelska och tyska. Flera av dessa rutter är även barnvänliga. För mindre barn eller barn som är oerfarna i fjällen rekommenderas KulTurerna,10 roliga och lärorika turer där barn kan uppleva saker medan de går.

Läs mer om de guldturer jag gått här på Yrväderstankar och följ med imorgon då jag berättar om nästa del av vår tur till Funäsfjällen.

Annonser
Det här inlägget postades i Resor och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till The Hills are alive…

  1. My skriver:

    Otroligt vackra bilder!

    • Towe skriver:

      Tack! Det häftiga är att bilderna är tagna med en vanlig iPhone, och med det menar jag att det är precis så vackert som det ser ut på bilderna! 🙂

Vad tycker du om inlägget? Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s