Skapa fred mellan Israel och Palestina!

Owly Images

Idag samlades tusentals människor runt om i Sverige för att visa sitt stöd för människorna på de bordade skeppen och för invånarna i Gaza. Jag var en av de som såg många bra talare på Sergels torg idag. Däribland fanns Carin Jämtin, Per Gahrton och Linus Gardell (son till Mattias Gardell som fanns med på ett av skeppen).

Men jag blev mycket bedrövad (dock ej särskilt överraskad) över den aggressivitet flera demonstranter visade då centerpartiets utrikespolitiska talesman Kerstin Lundgren skulle tala. Flera människor började bua och kasta skor då hon påpekade att även israeliska folket lider. Hon var inte heller överens om att en bojkott mot Israel var rätt väg att gå. Att hon sannolikt hade en annan åsikt än de flesta vid manifestationen ger inte någon rätt att bli hotfull. Det är precis sådant beteende som vi skulle vända oss emot. Man behöver inte vara överens om allt, men om man ska stå för den mänskliga vägen ska man inte bete sig som en apa!

Våld föder våld och hat föder hat och vi får inte glömma att trots att vi är arga och upprörda över Israels beteende, så får vi inte bete oss likadant. Det är viktigt att vi försöker lugna de krafter som nu växer till stöd för militanta grupper. Hjälp istället folket i hela regionen att få fred. Kom ihåg att inte dra alla i ett folk över en kam. Det inte är alla i landet som är onda för att deras regeringar beter sig illa. Det gäller för båda sidor av konflikten. Våldet måste ta ett slut och det betyder att vi måste sträva efter att hjälpa båda länder och skapa fred mellan dem.

Bookmark and Share

Annonser
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Vad tycker du om inlägget? Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s