En hel by lynchade en våldtagen flicka

Kvällens Uppdrag Granskning på SVT handlade om hur en hel by lyckades mobba ut en flicka för att hon anmält sin våldtäktsman. En hel by ville hellre lyssna på skvaller än fakta och trots att ytterligare en flicka blivit våldtagen, fortsatte man att tro på våldtäktsmannen.

I inslaget lade man fram tydliga bevis på pojkens skuld. Det fanns både dna-bevis, läkarbevis och vittnen, man spelande till och med upp ett bandat erkännande från pojken som styrkte flickans anmälan. Han blev, dömd av både Tingsrätt och Hovrätt i båda fallen. Men ändå fortsatte byborna att tro på ryktena och på pojkens oskuld. Nästan ingen stöttade den våldtagna flickan. Till och med hennes vänner svek henne till förmån för pojken.

Ett tag var jag så illa till mods av denna systematiska mobbning, att jag länge kände att jag behövde stänga av. Hur kan folk vara trångsynta, mobbande och onda i grupp? Man kan möjligen förstå eller vänta sig sådant uppträdande från dagisbarn, eller kanske till och med från högstadieungdomar. Men vuxna?? Vuxna människor som systematiskt mobbar ut en flicka som blivit våldtagen är helt enkelt oacceptabelt! Jag hoppas att ni Bjästabor förstår vad ni utsatt dessa två flickor för. De blev inte bara våldtagna och berövade på sin integritet av en pojke, de blev dessutom verbalt och psykiskt våldtagna om och om igen av er. Skäms på er!!

Bookmark and Share

Annonser
Det här inlägget postades i inrikespolitik, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till En hel by lynchade en våldtagen flicka

  1. Anonymous skriver:

    womens lib sucks…

Vad tycker du om inlägget? Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s