Restaurang Tusen vann internationellt arkitekturpris

Världens godaste varma choklad serveras i restaurang Tusen i Ramundberget. På 1000 meters höjd, strax ovan trädgränsen ligger det nybyggda underverket -bäverhyddan om man så vill. Byggnaden ser nämligen ut lite som en bäverhydda med sin runda form, strikta inredning och mjuka björkträd som dekoration. Inne på restaurangen serveras lokal mat i en modern tappning, allt enligt samma anda som Ramundberget ofta levererar – lokalt, genuint och med gästen i centrum. Något jag lärt mig uppskatta som Ramis-missbrukare.

Restaurangen stod färdig för invigning i februari 2009. Sedan dess har jag tagit varje chans jag fått till att åka dit och dricka deras varma choklad, som finns i olika chokladstyrkor – från mjölkchoklad till 75 % kakao för finsmakaren. Men nu ska jag sluta tjattra om chokladen, eftersom det inte var det jag skulle berätta för er läsare. Men den är väldigt god…

Det jag hade tänkt berätta innan minnena av chokladen mötte mina sinnen var att restaurangen ritades av Murman Arkitekter, samma gäng som även ritat de nya lägenheterna i SkiVillage i grannbyn Funäsdalen, som just nu är till salu.

Restaurangen nominerades till det internationella arkitekturpriset i kategorin Holiday på World Architecture Festival i Barcelona i år och vann!!

Så här lät motiveringen:

”The uncompromising commitment to modern Swedish design is a loyal gesture to the country’s contribution to modernism. It also indicates architects´ dedication to modernity. At the same time the form, which is based on the traditional use of timber tree trunks, links this project to the cultural and architectural history of Sweden.”

Grattis Hans Murman och Ulla Alberts på Murman Arkitekter och grattis Ramundberget!

Så åk till Ramundberget i vinter och se detta arkitektoniska mästerverk på egen hand. Och du, glöm inte att testa den varma chokladen!

– Towe –

Annonser
Det här inlägget postades i Marknadsföring & PR, Resor, Skidåkning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Vad tycker du om inlägget? Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s