Nu verkar polletten ha trillat ned.

Tittade på TV4 Söndagsmorgon i morse och såg debatten med titeln ”Varför är svenskarna det andra mest övervakade folket i Europa? Vad är vi egentligen så rädda för?”

Riktigt bra debatt, mellan en lektor i teologi och etik på KTH, en journalist och en demokratiforskare (de skriver ju aldrig namnen på personerna som debatterat på TV4s hemsida, så då blir det inga här heller, tyvärr). De diskuterade bland annat vad integritet är och varför svenska befolkningen och politikerna har så olika syn på vad det är och nu känns det äntligen som att media har börjat vakna. Nu verkar polletten ha trillat ned. Media har börjat inse att integritetsdebatten inte är en överdriven fluga som snart faller i glömska.

När media börjar fatta vad det handlar om och faktiskt tar en mer rättvis debatt om det här, så kommer politikerna ha mycket svårare att tysta ner debatten. Det betyder också att media kommer ta in medelålders män och kvinnor från olika positioner i samhället som visar att de har samma syn på integritetsdebatten som unga människor. De kommer visa att det inte endast är en ungdomsfråga, som man tidigare försökt få det att framstå som. Förhoppningsvis kan politikerna på så sätt få en mer nyanserad mediebild som visar att det inte handlar om anarkoliberala populistpartier och vänsterextrema ungdomar, utan om människor från alla samhällsskikt och alla politiska färger som är emot eller åtminstone har andra åsikter än riksdagens ogenomtänkta politik med integritetskränkande lagar utan demokratiskt förankring.

Annonser
Det här inlägget postades i inrikespolitik, Politik och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Vad tycker du om inlägget? Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s