Piratpartiet in i Europaparlamentet

Ligger hemma och är sjuk idag, vilket betydde att jag hade möjlighet att se lite av den politiska debatten om EU-valet. I nyheterna publicerade de även fina kolumner som visade valresultatet från Europaparlamentsvalet. Med endast ett valdistrikt kvar är svaret tydligt – Piratpartiet får minst ett mandat i Europaparlamentet med 7,1%. Valdeltagandet har ökat med 7,7 % sedan förra EU-valet.

Så, vad säger detta valresultat oss? Att Piratpartiet kan buntas ihop med andra småpartier, som ett parti man röstar på när det inte finns något annat? Att de är en övergående fas, liksom Junilistan? Nej. Det här är annorlunda. Det här är en viktig fråga för oss medborgare.

Vi vill inte ha ett övervakningssamhälle. Vi är överens över blockgränserna. Detta är inte en vänster- eller höger fråga. Detta engagerar alla, oavsett politisk färg eller partitillhörighet. Politiskt engagerade människor har till och med gått så långt att de har svikit sina vanliga frågor och låtit det parti de vanligtvis röstar på lida, för integritetens skull. Det handlar inte om att väljarna inte tror på de övriga frågorna i EU-politiken. Det handlar om att NI politiker svikit oss för att ni har slutat lyssna. Ni har svikit demokratin när ni fortsätter att envist hävda att de människor som satt er på era poster har fel. Det är NI som har fel. Men just nu ignorerar ni en av de viktigaste frågorna i svensk politik. När politikerna inte kan sköta det ansvar ni fått av oss, använder väljarna det enda vapen de har. Att inte rösta på er utan på det enda parti som kan försvara medborgarnas rättigheter. Vad säger det er? Integriteten är viktig för oss väljare. Försök förstå det.

Snälla politiker, ni måste börja lyssna. Valresultatet är ingen nyhet. Vi har flaggat för det här länge. I bloggar, i debattartiklar, i demonstrationer. Överallt. Detta är bara ytterligare ett bevis på att vi inte ger oss. Personlig integritet är en mänsklig rättighet och om ni tror att det fungerar att bara ignorera missnöjet så har ni fel. Politiker, get it in to you thick heads – Vi accepterar inte förtryck!

PS. Tummen upp för att SD inte fick ett enda mandat i EU-parlamentet, även om de 3,4 procenten de fick är alldeles, alldeles för mycket.

punkt

Annonser
Det här inlägget postades i inrikespolitik, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Piratpartiet in i Europaparlamentet

  1. Towe skriver:

    Min kära svägerska uppmärksammade mig även på detta inlägg i Kvällsposten: http://www.kvp.se/Nyheter/1.1600209/peter-j-olsson-akut-fornekelsesjuka

  2. Towe skriver:

    Vidare är det ganska intressant hur munkavledebatten i M inte blivit större. Den var ju otroligt viktig då sossarna gjorde samma sak. http://sydsvenskan.se/sverige/article360347/Kritikerna-upplaxade-i-moderat-FRA-brev.html

Vad tycker du om inlägget? Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s