Tack Tele2!

Nu har även Tele2, liksom Bahnhof gjorde, valt att sluta spara IP-adresser. Deras beslut baseras på att det är ett starkt önskemål från deras kunder, och givetvis väljer de att göra såhär för att det kan generera fler kunder. Men vakna politiker, ser ni inte vad som håller på att hända? Förstår ni inte att ni har större delen av svenska folket emot er? Förstår ni inte att ni håller på att välja in Piratpartiet i Europaparlamentet?

Läste i tidningen Metro idag att Antipiratbyrån menade att ”…man hjälper de som begår brott att skydda sig” när man väljer att slänga kunduppgifter. Jag skulle säga att det var precis tvärt om. Ja, man hjälper dem som begår brott att skydda sig, men det är inte Tele2 och Bahnhof som hjälper dem, det är de som stiftade lagen som gör det. Det var de som slöt samhället. Det var de som gjorde svenskarna paranoida och irriterade. Fattar de inte det själva? Även vanliga hederliga Svenssons sluter sig i sitt skal när man försöker ta sig in i deras privatliv på det här sättet. Vårt privatliv är vårt. Att skylla på telekombolagen är fegt och oansvarigt.

Det är Ipred-lagens fel att kriminella får utrymme att bedriva illegal verksamhet bakom lyckta dörrar, inte de företag som skyddar hederliga medborgares integritet!

Länk till inlägget som tyvärr inte innehåller samma sak som det i tidningen med samma namn: Tele2 raderar Ipreduppgifter
Annonser
Det här inlägget postades i inrikespolitik, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tack Tele2!

  1. Anonymous skriver:

    Bra skrivet, precis sådär tänkte jag också när jag läste deras uttalande.

    Men det var ju <>precis<> det vi <>sa<> skulle inträffa och nu när det gör det så säger ni att det är telebolagens fel, precis alla utom er själva skyller ni på precis som när det gäller era eventuella ”förlorade” inkomster.

    Självkritik inom upphovsrättsindustrins advokater: 0

Vad tycker du om inlägget? Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s