Bahnhof är mina hjältar

Igår fick vi alla höra nyheten om att det finns ett kryphål i den nya Ipred-lagen: De som är kunder hos bredbandsleverantören Bahnhof lugnt kan fortsätta surfa vart de vill på internet utan att Storebror fånga deras IP-nummer. Anledningen till det är att Bahnhof inte sparar IP-adresserna. Enligt Jon Karlung som är VD för Bahnhof AB finns det tydligen en paragraf i lagen för elektronisk kommunikation som tydligt beskriver att man inte ska spara för att värna om integritetsskyddet. Det betyder att två lagar nu står tvärt emot varandra.

Det står ingenting i den nya Ipred-lagen om att man måste spara uppgifterna, bara att man måste lämna ut dem om polis eller domstol ber om det. Förhoppningsvis betyder det att Bahnhof kan fortsätta att inte spara sina kunder IP-adresser. Förhoppningsvis får de också mer kunder av detta så att vi på ett tydligt sätt kan visa att staten inte ska agera diktatur över oss. Ipred, FRA, övervakningskameror… vad kommer sen? Ett svenskt Guantanamo? Förföljelse och politisk registrering? Svenskarna blir allt mer kontrollerade och det är inte endast regeringen som står bakom dessa förslag. Det sträcker sig över blockgränserna och det skrämmer mig mer än något annat. Det här är det enda sätt som vi kan visa vårt missnöje. Så… GO Bahnhof!

Har även hittat en hemsida som heter Dold.se. Såhär står det på deras hemsida:

”Visste du att din internetoperatör lagrar varje länk du följer på internet, varje sökning du gör på Google (inklusive de ord du söker på!) och subjectraden i varje mail du skickar. Din IP-adress avslöjar vart du bor och vad du gör på nätet. För att ha ett säkert skydd räcker inte ett bra virusprogram – det döljer nämligen inte ditt ip-nummer. Det gör däremot Dold.se.”
Har läst på lite i deras FAQ, men jag undrar, någon som vet något mer om detta företag? Funkar det? För gör det det, så är detta verkligen en smäll på näsan för våra kära politiker som införde FRA-lagen. Kom gärna med feedback, du som har.

Annonser
Det här inlägget postades i inrikespolitik, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Vad tycker du om inlägget? Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s