Sverigedemokraterna visar sitt rätta ansikte

Nu har det äntligen kommit fram. Det som vi redan visste, men som många menade att man inte fick säga, då det inte fanns belägg för våra påståenden. I dag fick vi belägg. I dag visas sverigedemokraternas rätta ansikte. I dag kan vi läsa om rasismen i Sverigedemokraterna i flera av landets dags- och kvällstidningar.

Radioprogrammet Kaliber på Sveriges Radio P1 lät tre reportrar bli medlemmar i Sverigedemokraterna i Skåne, Stockholm och Göteborg. Dessa utrustades med mikrofoner och fick sedan delta i SD:s medlemsmöten. Vid ett flertal möten uttalade sig flera medlemmar och förtroendevalda rasistiskt. En medlem ska bland annat ha tyckt att ”De som kommer från de här länderna är väldigt råa och riktiga barbarer[…]De är det, de har det i ryggraden.” Varpå flera medlemmar hade skrattat rått.

Andra uttalanden har varit en jämförelse med hundar. Man menade att hundar får sitta i karantän men inte invandrare, trots att invandrare för med sig fler parasiter än vad hundar gör.

Detta menade dock ordföranden i Göteborgs Sverigedemokrater Mikael Jansson var olämpligt sagt, men inte rasistiskt. ”Om man smygbandar och rycker ut en sak ur sitt sammanhang så får man fel uppfattning om vad en person står för”, sa Mikael Jansson. Jo Mikael, jag förstår precis. Hade vi hört hela uttalandet i sitt sammanhang, så hade vi genast förstått varför invandrare bör sitta i karantän eftersom hundar gör det.

För bara en månad sedan attackerades Kalibers reporter Caroline Stenman då hon deltog på Sverigedemokraternas ungdomsförbundsmöte på båten till Tallinn. De inblandade Sverigedemokraterna, däribland min f.d. bänkgranne på Kommunfullmäktige i Lund – Erik Almqvist, förnekar givetvis detta. Ändå hör man tydligt hans röst på bandet. Man hör också hennes rädsla. Så Erik, varför attackerade ni henne om hon inte hade något att avslöja? Vad ville ni dölja genom att spärra in en annan människa och hota henne? Är det demokratiska tillvägagångssätt? Har inte du ett ansvar att upprätthålla demokrati och svenska värderingar som förtroendevald? Hur legitimerar du ett sådant agerande?

Ärligt talat grabbar. Det räcker nu. Ni är avslöjade. Ge er.

Annonser
Det här inlägget postades i inrikespolitik, Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sverigedemokraterna visar sitt rätta ansikte

 1. Erik Almqvist skriver:

  <>Så Erik, varför attackerade ni henne om hon inte hade något att avslöja? Vad ville ni dölja genom att spärra in en annan människa och hota henne?<>Det enkla svaret är att jag/vi inte gjort det. Eftersom allt som sagt finns på ljudupptagning så är det väl ganska uppenbart att inga hot förekommer och inte heller någon ”inspärrning” (några sekunder efter att infiltratören blir påkommen springer hon ju genom korridorerna).Däremot ville jag veta vem hon var och vad hon hade för utrustning. Varför? Därför att vår misstanke var att hon var vänsterextremist. Senast för en vecka sedan stod dina kollegor på vänsterkanten (ja, dina kollegor. Bl a folk i din gamla SSU-styrelse är dubbelanslutna i AFA, ring mig om du vill ha namn) och fotade våra medlemmar. Till 2/3 medlemsmöten i Stockholm kommer det ”spanare” från AFA/RF mm.När man i ett sådant läge kommer på en person som under 6 månader varit med i verksamheten, hemma hos medlemmar, på privata fester osv, så är det väl alldeles självklart att man vill veta vem det är och varför?Och vad gäller ”avslöjandena” så behövde man tydligen använda en metod som aldrig använts mot något annat politiskt parti för att, efter ett halvår med tre infiltratörer, kunna hitta ”komprometterande material”. Inom ditt parti räckte det med några enstaka diskussioner med era företrädare vid valbodarna…

 2. Anonymous skriver:

  Radioprogrammet Kaliber är bara trovärdigt om de undersöker alla politiska partiers möten eller privata fester och jämför. Tänk Janne Josefssons valstugereportage utvidgat : )Vad skulle komma fram f ö med dold kamera i moskeer, synagogor, kyrkor och på SVT och SR och våldsgrupper som AFA? Sveriges radio och Kaliber vill bara hänga ut vissa.För övrigt i Sverige har tyvärr invandringsfrågor styrts att bli tabu om de inte belyses rätt. I USA är ämnet sex mycket tabu och i Iran att vara icke rättrogen muslim.SVT och SR ska sluta kalla sig fri media. Det finns en övervikt av vänsterjournalister där. Bolaget är också ett arv av politiskt (s)tyrd media och har tydligt färgat all media i vårt land. Att ha olika åsikter om invandring och att belysa svårigheter med svensk invandringspolitik är helt fel i Sverige. Jag har aldrig sett ett reportage där Sverigedemokraterna själva får ge svar på frågor och påståenden förresten.Ordet främlingsfientlig som antagligen en politiker myntat används för att stoppa kritik. Och ordet rasist har förlorat sin betydelse i Sverige p g a missbruk av ordet. Vad nytt Kaliber i journalistiskt grepp? Unga går inte på ensidig journalistik; vi lever i verkligheten 2009 med fri media på Internet och kan bilda en uppfattning genom flera kanaler.Thomas

 3. Nizze skriver:

  Hallå!Vakna det är 1932 i Sverige och några få människor försöker varna för Isla…, Nej jag menar Nazismen såklart.Full fart in i Islam med flaggan i topp, är det som gäller i PK-Sverige./NizzeKolla denna SD-video:http://www.terrorismawareness.org/img/thumb-mein_kampf.gif

 4. Anonymous skriver:

  Ja, Sverigedemokraterna hyser suspekta element. What else is new?

Vad tycker du om inlägget? Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s