En ettårsdag i Paris!

Trots alla sorger som varit de senaste två veckorna åkte jag och min pojkvän till Paris den 3 oktober för att fira vår ettårsdag (den 4 oktober). Det var en överraskning som Johan hade fixat med sen i april och jag tyckte inte att det som hänt skulle sätta stopp för vårt liv och vår lycka tillsammans. Det hade inte min pappa tyckt om att höra. Så den 3 oktober tog vi tidigt på morgonen flyget till Paris där vi hade rum på det lilla hotellet Peletier vid Rue Haussmann-Opera. Inget höjdarhotell, men helt ok och nära till det mesta… Och det viktigaste av allt… Vi kunde vara i Paris och fira vår ettårsdag!

Vi hann med ganska mycket på kort tid. På fredagen åt vi lunch bredvid hotellet, sen checkade vi in och tog igen ett par timmars sömn som vi inte fick mycket av under natten p.g.a. resa m.m. Efter att vi vaknat gick vi ut och åt middag på ”Le Rèconfort”, en liten lustig restaurang i Maraisområdet. Innan maten hade vi dessutom tagit ett glas vin och lite förrätt på ett litet hak i samma område. Supermysigt och gott!

Efter maten promenerade vi ner till Seinefloden, tittade på husen och ljusen och myste. Vi tittade även på Notre Dame som lyste i mörkret.På lördagen sov vi länge på morgonen, sen köpte vi kaffe och lite frukost på Starbucks (ja, jag vet…), som vi åt utomhus, för att slippa spendera tid på att leta efter ett frukostställe när det var så fantastiskt vackert väder ute. Sen åkte vi till Louvren, tittade på de vackra byggnaderna och vandrade neråt Place de la Concorde. Där visade det sig vara en flygplansutställning längs torget och paradgatan och jag och Johan blev naturligtvis väldigt uppslukade av alla dessa vackra maskiner. Johan blev än mer fascinerad av alla motorer och funderade ganska intensivt och länge över hur de var konstruerade.

Efter att vi lyckats slita oss fortsatte vi upp på Champs-Élysées, där vi hittade ett dyrt fik att ta en drickpaus vid. Därefter fortsatte vi promenaden mot Arc de Triomphe där vi stannade och beundrade storheten ett tag. Sen åt vi lunch på ett brasserie i närheten innan vi fortsatte gå mot Eiffeltornet, eller rättare sagt Trocadero. Från Palais du Trocadéro, ett segermonument som Napoleon byggde efter slaget vid Trocadero, får man en fantastisk utsikt över Eiffeltornets storhet. Vid Eiffeltornets fot fanns en utställning med en gigantisk karta över EU:s medlemsländer. Därefter vandrade vi en bit längs Seinefloden, där vi bland annat såg Hôtel des Invalides, ett gammalt sjukhus för parisiska krigsveteraner och Grand Palais, det stora utställningsmuséet som byggdes inför den världsutställningen år 1900.

Efter vår långa strapats, åkte vi hem och bytte om inför DEN STORA ettårsmiddagen 😉
Mammas man hade hjälp oss hitta lite olika mysiga restauranger som inte var för dyra, men väldigt mysiga. Ett av dem var Au clair de la Lune, en liten lantlig restaurang på toppen av Montmartre. Där satt vi det mesta av kvällen och åt och drack gott. Men tröttheten tog tillslut över och vår underbara ettårsdag slutade relativt tidigt tillbaka på hotellet.

Vår resa avslutades sen med en snabb frukost på hotellet och sedan snabbt hem med flygplanet, tillbaka till regniga, höstgråa Sverige. Men jag kommer alltid att minnas Paris med min älskade Johan, den vackraste ettårspresent någon kunde ge mig och ett skönt avbrott från de veckor som varit. Tack min underbara Johan, du slutar aldrig förvåna mig och jag kommer alltid att älska dig…

Annonser
Det här inlägget postades i Personligt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Vad tycker du om inlägget? Kommentera:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s